7 tips til at arrangere den bedste nytårsaften derhjemme

11. dec 2023

Nytårs fest dekorationer, med balloner, champagne og andet derhjemme

Hvorfor holde en nytårsfest derhjemme? Jo, for det første er der altid en vis forventning om, hvad man skal lave nytårsaften. Alle ønsker at starte det nye år godt (gerne med en flaske champagne) og for det andet er det ofte nødvendigt at planlægge i god tid, for selv de mest gængse barer kan kræve, at du køber billetter eller accepterer et minimumsforbrug på forhånd.

Selvom vi sætter pris på de sædvanlige fester, der byder det nye år velkommen, kan det at tage ud i byen nytårsaften også føre til en del stress. Der er udfordringer som transport (har du nogensinde prøvet at få en taxa nytårsaften?), udgifter til faste billetfester samt generelle besværligheder som vejafspærringer, lange køer på badeværelset og risikoen for at gå glip af dronningens tale. Alt dette kan skabe mere stress end feststemning.

Med det sagt er vi store tilhængere af at afholde en nytårsfest derhjemme, der er prisvenlig og hyggelig. Plus, det sparer dig og dine gæster fra de førnævnte udfordringer, der er uundgåelige, når man tager ud nytårsaften, uanset hvor du bor. Uanset om det er en formel middag eller en afslappet “krøl dig sammen på sofaen” samling, har vi nogle gode tips til at afholde en mindeværdig og, vigtigst af alt, sjov fest i dit eget hjem.

 

01 Skab den rette stemning

Champagne og lyskæderNytårsaften er ikke en hvilken som helst aften, så sørg for at skabe den rigtige stemning, hvor dine gæster kan føle sig godt tilpas og klar til at feste. Da det bliver mørkt tidligt på denne tid af året, kan man drage fordel af den dæmpede belysning og fylde rummet med blødt lys fra stearinlys, lyskæder eller en hyggelig pejs.

Indret dit hjem, så det er tydeligt, hvor festen skal foregå. Opstil områder med drikkevarer, forretter og masser af siddepladser, så dine venner og familie ved, hvor de skal være, og der ikke er rod med jakker og andre ejendele. På den måde bliver der mere plads til afslapning, dans og feststemning. Ved at skabe den rette atmosfære bliver festen en succes fra starten.

 

02 Tema til nytåret

Hvis du inviterer en større gruppe, kan du få hjælp fra dine gæster på forhånd til at bestemme et tema for festen. Det kan være noget så simpelt som at bede alle om at klæde sig fint på eller en mere legende tilgang som “parykker og solbriller”, hvor alle skal have en paryk og solbriller på for at deltage. Når alle er klædt ud efter temaet, skaber det en inkluderende og sjov atmosfære. Et tema er også en god måde at få dine gæster til at glæde sig til festen ved at planlægge deres påklædning i forvejen. Det gør din fest anderledes på en kreativ måde.

 

 

03 Sørg for masser af nytårsaktiviteter

Nytårsfester har ofte en tendens til at vare længe og kan nogle gange blive monoton. For at gøre festen mere varieret og underholdende kan du arrangere nogle sjove aktiviteter. Sæt spil op som backgammon, terninger eller kort og placér dem rundt omkring i rummet inden middag. Det giver dine gæster en aktivitet at fokusere på, inden nytårsmiddagen. .

Planlæg også nogle sjove aktiviteter, hvor alle kan skrive deres nytårsforsæt, og gætte hvem der hører til hvilket forsæt, eller komme med en forudsigelse for det nye år. På den måde behøver ingen at vente på, at der sker noget, og festen forbliver sjov hele natten – eller i det mindste indtil midnat. 

 

04 Vær ikke bange for at gøre det festligt

Selvom partyhatte, serpentiner og andre festartikler kan virke lidt kiksede andre dage, så gælder det ikke nytårsaften. Skru op for feststemningen ved at give alle hat, solbriller og andre nytårsdekorationer, så alle er klar til den fælles nedtælling. Nytårsfestartikler er nemme at finde og bestille online, og det giver sjove minder, når alle er med på den festlige påklædning.

Hvis du ikke ønsker at gå all-in på nytårspynten af hensyn til budgettet eller oprydningen, kan du købe nogle glitrende sygerør eller andre dekorationer som en lille diskokugle, stjerneskud osv., der stadig skaber en festlig atmosfære. 

 

05 Husk drikkevarerne 

Dine gæster vil føle sig mere velkomne, og sandsynligvis have det sjovere, hvis drikkevarerne er tilgængelige og i overflod. Sæt fyldte champagneglas frem ved ankomsten og sørg for, at der er flasker klar til at fylde op med, når klokken nærmer sig midnat. Lav en signaturcocktail, som du kan servere fra en stor kande, og sæt vin, øl og glas frem, så dine gæster selv kan tage, hvad de ønsker.

Det er vigtigt at sørge for, at alle kan få noget at drikke, så sørg også for at have rigeligt med vand og danskvand til rådighed. Selvbetjeningsstationer er praktiske for fester i hjemmet, da man undgår lange køer ved baren eller i bestemte rum. Ved at lade gæsterne betjene sig selv når de har lyst, holder du dem glade og i festhumør,, samtidig med at du sparer penge på en bartender. 

 

06 Planlæg et mindeværdigt nytårs måltid

Uanset om du vælger at holde middagsselskab, servere lækre snacks eller tage den lette udvej og blot bestille catering til aftenen, så sørg for, at menuen er noget, dine gæster vil huske – både for smagen og kreativiteten. Vores foretrukne nytårsmad er fondue som dessert. Det er altid en sjov måde for gruppen at hygge sig med madlavning og samtale. Hvis du selv skal stå og kokkerere på aftenen, så vælg en simpel én-retters ret, der giver dig mulighed for at nyde festen i stedet for at tilbringe hele aftenen i køkkenet. Ingen siger nej til en lækker chili eller en familieopskrift på steg, og det gør oprydningen nem for alle.

 

07 Det er de små detaljer til nytårsfesten der tæller

Selvom den generelle atmosfære, mad og drikke er vigtige for en vellykket fest, går de små detaljer aldrig ubemærket hen af dine gæster. Måske er det så simpelt som at dele shots af mundskyl inden klokken slår midnat (alle vil gerne have frisk ånde til nytårskysset) eller sammensætte en tilpasset spilleliste (få hver gæst til at sende dig deres yndlingssange på forhånd), der vil sørge for underholdningen hele natten lang. Alle disse små ting vil blive husket af dine gæster. En anden sjov ting at gøre er at uddele engangskameraer eller have nogle Polaroid-kameraer klar på et bord, så gæsterne kan tage billeder og fange de sjove og hyggelige øjeblikke til nytårsfesten.